кадър БНТРедактор: Средствата, които са заложени за кампания за ваксинацията срещу ковид

...
кадър БНТРедактор: Средствата, които са заложени за кампания за ваксинацията срещу ковид
Коментари Харесай

Симидчиев: Медиците в болниците са преуморени от натоварване

кадър БНТ

Редактор: 

Средствата, които са заложени за акция за имунизацията против коронавирус у нас, са към 10 хиляди лв., това сподели в студиото на Българска национална телевизия зам.-председателят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание Александър Симидчиев (ДБ). Пулмологът съобщи, че към този момент е препоръчано да се добави едно изречение към бюджета на здравното министерство при актуализация на държавния бюджет, с цел да се обезпечат средства за обяснение на имунизацията и разпръскване на погрешната информация. Той беше безапелационен, че точната информация е основата за рационализация на опазването на здравето ни.

„ Натоварването на лечебните заведения предходната година беше доста огромно поради неизвестността “, изясни Симидчиев. Сага лекарите знаят доста повече за ковид, само че пък и те, и останалия личен състав на лечебните заведения, са преуморени.

Поставяме единствено 20% от имунизациите, би трябвало или да отделяме по-малко пари, което не е рационално, или да създадем огромна акция изясни националният представител. Лекарят предизвести, че би трябвало да сме доста деликатни, тъй като е допустимо обособени райони в България да влязат в алената зона тъкмо към 15 септември.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР